Księgarnia Francuska Edukator- Nowości Wydawnicze: Język francuski w gastronomii
Księgarnia Francuska Edukator- Nowości Wydawnicze:
- Język francuski w gastronomii
Joanna Dołżycka
Adriana Żyłów
Język Francuski w gastronomii.
Książka jest przeznaczona dla osób uczących się języka francuskiego, miłośników Francji i kuchni francuskiej. Podręcznik został przygotowany dla tych, którzy znają podstawy języka, jak również dla osób początkujących, chcących wyjechać do Francji i pracować jako kelnerzy lub kucharze.
Książka zawiera liczne zdjęcia i ilustracje, a także materiały autentyczne jak karty menu czy przepisy francuskie. Można w niej znaleźć zadania z poziomu A1 i A2, także zadania maturalne: rozmowy sterowane - uzyskiwanie informacji, negocjowanie, jest wiele krótkich tekstów do czytania. Są również 4 rozdziały w języku polskim na temat najważniejszych regionów Francji i kilka ciekawych przepisów kulinarnych.
Nauczanie zorganizowane jest w 17 rozdziałach. Każdy rozdział składa się z informacji dotyczących kuchni francuskiej, restauracji francuskich lub przyzwyczajeń kulinarnych, a także francuskich win i serów. Następnie zamieszczony jest materiał gramatyczny, oraz część praktyczna.
Podręcznik zawiera podstawowy i konieczny materiał gramatyczny potrzebny do porozumiewania się we Francji. W ostatnim rozdziale uczniowie uczą się pisać zaproszenia i odpowiedzi, a także CV.
ISBN: 9788362739110
Format: 29,50cm / 20,50cm
Stron: 160
Rok wydania: 2011
Oprawa: miękka
Język: francuski
http://www.ksiegarniaedukator.pl język francuski